Verboden Moeder

cover_verboden_moeder_hi-res

Verschenen 29 november 2013 bij Uitgeverij Palmslag
ISBN 978-94-917731-0-5
Aantal pagina’s 324
Formaat 14 x 21,50 cm
Afwerking paperback

€ 19,50 

Bestel

Over dit boek

De driejarige Sabine woont samen met haar Nederlandse moeder Katlijn in een fraai huis aan de Portugese kust. Op een dag wordt Sabine plotseling ontvoerd. Haar moeder is volkomen overrompeld. Ook de vader en de grootouders van het kindje zijn ten einde raad. Wat volgt is een zoektocht naar Sabine en een verhaal vol dilemma’s.

‘Verboden moeder’ is gedeeltelijk autobiografisch. Auteur Mac-Leane heeft op indirecte wijze te maken gehad met de ontvoering van het driejarige Britse meisje Madeleine McCann in Portugal enkele jaren geleden. Een zaak die nog steeds onopgelost is, ondanks intensief onderzoek.

Het verhaal rond Sabine laat op prachtige en aandoenlijke wijze de grote directe psychische gevolgen van deze ontvoering zien en wat dat doet met het verdere leven van vooral de moeder en de vader van Sabine. Er begint een lange en zware zoektocht langs een weg die niemand had willen gaan. Door hoop gedreven blijft Katlijn de eindeloze zoektocht vervolgen, want zolang ze hoopt zal haar kind leven.

Van het begin tot het eind van het verhaal wordt de lezer in spanning gehouden hoe het verder zal gaan. Wordt Sabine alsnog gevonden? Zo ja, door wie is ze dan ontvoerd? Misschien geadopteerd?

Speciaal voor dit boek schreef emeritus hoogleraar adoptie dr. René Hoksbergen het voorwoord. Hij gaat in op de dilemma’s die adoptie met zich meebrengt, een belangrijk thema in ‘Verboden moeder’.

Uit de pers

De Rijnpost, 27 november 2013
“Een bijzonder manuscript met de vreselijke ontvoering van de vierjarige Madeleine als uitgangspunt’’, lees verder >

De Gelderlander, 23 november 2013
“Het verhaal toont de immense kracht van de liefde en laat ook zien waar geadopteerde kinderen mee kunnen worstelen”, lees verder >

Fragment

Lees een fragment uit ‘Verboden Moeder’